Η ιστορία μας

 

Η ιστορία του Σχολείου μας ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν η Βιργινία Γαβαθά, καθηγήτρια Αγγλικών, ιδρύει ένα Πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών για την εποχή του που συνεχώς εξελίσσεται. Όλα αυτά τα χρόνια το Σχολείο μας ξεχωρίζει και καταξιώνεται για τις σύγχρονες και παιδοκεντρικές μεθόδους διδασκαλίας του, τα ευέλικτα και πολυαισθητηριακά προγράμματα σπουδών, τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας και την ειλικρινή και άμεση επικοινωνία με τα παιδιά και τους γονείς.

Μεταφερόμαστε σε ιδιόκτητο κτίριο. Το Σχολείο λειτουργεί πια με ειδικές κτιριακές προδιαγραφές έχοντας οικοδομική άδεια εκπαιδευτηρίου, πέρα από τη συνηθισμένη άδεια λειτουργίας, και έτσι μπορούμε να παρέχουμε στα παιδιά σας εκτός από άριστη εκπαίδευση και ένα εξαιρετικό περιβάλλον με προστατευμένο χώρο αυλισμού.

Πρώτη φορά 100% επιτυχία στο FCE. Βάλαμε τότε στόχο να τη διατηρήσουμε και τη διατηρούμε μέχρι σήμερα γεμίζοντας περηφάνια για τα παιδιά μας και τις κατακτήσεις τους!

Η ιδρύτρια μας, Βιργινία Γαβαθά, ξεκινά την συγγραφή και επιμέλεια βιβλίων για μεγάλους εκπαιδευτικούς οίκους, όπως η Burlington, Oxford University Press και Longman (πλέον Pearson).

Η ομάδα μας ξεκινά σταθερή συνεργασία με μεγάλους και καταξιωμένους εκπαιδευτικούς οίκους με τη σύνταξη reports για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών βιβλίων του. Μέσα από την ανταλλαγή εμπειρίας και γνώσης, μαθαίνουμε πρώτοι καθετί καινούριο στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και μπορούμε να επιλέγουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας.

Cambridge Exam Center

 

Το 2000 το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Γαβαθά εντάσσεται στα ιδρυτικά μέλη των κλειστών κέντρων εξετάσεων Cambridge.

E-Learning

Ανταποκρινόμενο στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Γαβαθά, σχεδίασε άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όλα τα επίπεδα διδασκαλίας, ανάλογα με τις μαθησιακές ανάγκες και τα ηλικιακά χαρακτηριστικά κάθε τάξης

Η Φιλοσοφία μας

Η 40 χρόνη πορεία μας στην ξενόγλωσση εκπαιδευση δεν έχει αλλοιωσει τον πρωταρχικό μας στόχο που ήταν να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τις ξένες γλώσσες και μέσα από αυτές να αποκτήσουν εφόδια και αυτοπεποίθηση, ανακαλύπτοντας τον εαυτό τους και τις δεξιότητές τους.

Σε ένα ιδιόκτητο κτίριο υψηλών προδιαγραφών, με μια ομάδα εκλεκτών δασκάλων και συνεργατών,  παρέχουμε εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών σε ένα ιδιόκτητο, υπερσύγχρονο χώρο, εξοπλισμένο με την πιο προηγμένη τεχνολογία. Επίκεντρο και προτεραιότητά μας είναι οι μαθησιακές και συναισθηματικές ανάγκες του μαθητή.

Αναγνωρίζοντας ότι κάθε παιδί έχει το δικό του τρόπο να μαθαίνει και να αφομοιώνει τις γνώσεις, δεν σταματάμε ποτέ οι ίδιοι να εκπαιδευόμαστε  και να προσαρμόζουμε το πρόγραμμα σπουδών μας στις ανάγκες κάθε τάξης, κάθε εποχής, κάθε μαθητή. Θέλουμε όλα τα παιδιά να νιώσουν δυνατά και ελεύθερα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να βάλουν υψηλούς στόχους και να καταφέρουν να τους υλοποιήσουν. Και εμείς δίπλα σας, να τα καμαρώνουμε.

Επιτυχια

100%

Μαθηματα

20+

Αιθουσες διδασκαλιας

15

Μαθητες

500+

Η Μεθοδολογία μας

Αναγνωρίζοντας ότι κάθε παιδί έχει το δικό του μείγμα δεξιοτήτων και κατ’ επέκταση το δικό του τρόπο να αφομοιώνει καλύτερα τη γνώση επιλέγουμε μια ολιστική προσέγγιση στην εκπαίδευση συνδυάζοντας μεθόδους που ενεργοποιούν την οπτική, ακουστική, κιναισθητική και κοινωνική διαδικασία μάθησης. Στις τάξεις μας θα δείτε τις πλαστελίνες δίπλα στα tablets για τα e-books και τα κοστούμια ρόλων ή τα χειροποίητα σκηνικά μιας θεατρικής παράστασης που ετοιμάζουμε δίπλα στα interactive smartboards. Δίνουμε μεγάλη αξία στη βιωματική εκπαίδευση, επιδιώκοντας ο μαθητής να οικειοποιήσει τη γνώση ενεργοποιώντας το σύνολο των αισθήσεών του. Στόχος μας είναι πάντα να είναι για τα παιδιά μια δημιουργική, ευχάριστη και αποδοτική εμπειρία.

Τη χρονιά που μας πέρασε, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, εντάξαμε στη μεθοδολογία μας, μετά από μελέτη και προσαρμογή σε κάθε ηλικιακή ομάδα, πρόγραμμα εξ αποστάσεως διδασκαλίας μέσω Microsoft Teams.

Το πρόγραμμα σπουδών μας

Η διδασκαλία κάθε ξένης γλώσσας στο Σχολείο μας στηρίζεται σε ένα λεπτομερές πρόγραμμα σπουδών για κάθε ώρα διδασκαλίας και κάθε εκπαιδευτική δράση που επικαιροποιείται ετησίως σε συνεργασία με την ομάδα μας και με βάση τις ανάγκες κάθε ξεχωριστής τάξης.

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους καθηγητές, άρτια καταρτισμένους, εκπαιδευμένους σε προβλήματα μαθησιακών δυσκολιών και με διαρκή επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων που διοργανώνονται από εξωτερικούς φορείς όπως British Council, TESOL, Ελληνο-Αμερικανική Ένωση, PALSO, για o,τι συμβαίνει στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Δίνουμε τεράστια αξία στη συνεργασία μας με τους γονείς, ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους, ώστε κάθε παιδί να έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει στο έπακρο το πρόγραμμά μας και να αναπτύξει τις ξεχωριστές δεξιότητές του.

Ειδικές Παροχές

Μερικές από τις πιο σημαντικές μας παροχές είναι οι παρακάτω:

 • Ολιγομελή και ισοδύναμα τμήματα
 • Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία.
 • Ιδιαίτερα μαθήματα με τον φροντιστηριακό μας εξοπλισμό και προγραμματισμό.
 • Μείωση των ετών φοίτησης, όπου είναι δυνατόν, με σκοπό την εξατομίκευση συνολικά του προγράμματος εκμάθησης αγγλικών για τις ανάγκες κάθε παιδιού, ανάλογα με την ηλικία στην οποία ξεκίνησε μια ξένη γλώσσα και τον οικογενειακό προγραμματισμό.
 • Ειδικές εκπαιδευτικές δράσεις και ομαδικές εργασίες με στόχο την εξοικείωση με την κουλτούρα της κάθε ξένης γλώσσας, ώστε τα παιδιά να εμβαθύνουν σε αυτήν και να την οικειοποιούνται.
 • Δωρεάν έντυπο υλικό ειδικά σχεδιασμένο από τους καθηγητές μας και ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μαθητών μας.
 • Προσομοίωση εξετάσεων. Διενεργούμε mock exams τακτικά για τους υποψήφιους μαθητές μας σε πραγματικές συνθήκες.
 • Συχνή και συνεχής ενημέρωση του γονέα-κηδεμόνα για την απόδοση του μαθητή.
 • Ταυτόχρονο μάθημα σε 5 αίθουσες, ώστε οι γονείς να εξυπηρετούνται σχετικά με το πρόγραμμα των παιδιών τους.

Διενεργούμε προφορικές εξετάσεις για τους όλους τους μαθητές μας στο τέλος της χρονιάς ώστε να ελέγχεται το επίπεδο τους και να αποκτούν εμπειρία.

Επιπλέον,  λαμβάνοντας υπόψιν τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής μας και ιδιαίτερα τις ανάγκες οικογενειών με περισσότερα του ενός παιδιά, προσαρμόζουμε την οικονομική μας πολιτική ώστε να μπορούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να διευκολύνουμε τους γονείς. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουμε:

 • Δωρεάν τμήματα pre-junior για παιδιά Α και Β Δημοτικού
 • Έκπτωση 10% στο δεύτερο και 20% στο τρίτο παιδί, εφόσον φοιτούν ταυτόχρονα, καθώς και ειδικές συμφωνίες για πολύτεκνες οικογένειες.
 • Δεύτερη ξένη γλώσσα με δίδακτρα 20ευρώ μόνο μηνιαία στο πρώτο επίπεδο.
 • Δυνατότητα για συγχώνευση της Α junior και Β junior σε ένα χρόνο, ανάλογα με την πρόοδο και την ηλικία των παιδιών.

Εντατικά τμήματα με μειωμένες τιμές σε συγκεκριμένα επίπεδα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μαθητή.

Που θα μας βρείτε